if facebook circle gray 107140  if instagram circle gray 107138

Pleje og vedligeholdelse af boligens fliser skal ses som en investering frem for en udgift....

Fliser har den åbenlyse fordel, at de er langt mere håndbare og slidstærke end f.eks. trægulve og linoleum. Men ingen fliser er vedligeholdelsesfrie - især ikke hvis de skal holde sig flotte i mange år. Hvor meget og hvor ofte de skal plejes, afhænger af flisernes karakter samt hvilken brugssituation de indgår i.
 

Som udgangspunkt kræver en keramiskflise mindre vedligeholdelse en natursten som f.eks. skiffer og travertin. Det skyldes at naturfliser skal imprægneres - enten med en dybde eller neutral væske. "Imprægneringen giver naturstenen en pletafvisende overflade og forlænger dermed overfladens levetid. Med den rette imprægnering, fremhæves og bevares naturstenens skønhed i mange år. Den efterfølgende daglige rengøring af naturstenen, vil derfor blive meget nemmere, og vil tillige reducere forbruget af rengøringsprodukter" (Stonetreatment).
 

Husk altid at følge anvisningerne på det pågældende plejeprodukt, og ved natursten anbefaler vi altid at afprøve produktet på et lille område inden det tages i brug. 

 


 Nedenstående ses hvilke produkter vi forhandler og anbefaler til pleje og vedligeholdelse af boligens fliser
(Kilde: Alfix, Stonetreatment).

gulvpleje       ______   Gulvpleje - Regelmæssig pleje og vedligeholdelse

Til den daglige rengøring af fliseoverfalder (granitkeramikfliser og glaserede fliser) anvendes "Alfix Gulvpleje". Alfix Gulvpleje rengør og plejer i én arbejdsgang, fylder porer og ruheder i overfladen, giver en antistatisk og skridsikker beskyttelsesfilm - samtidig med, at den giver fliserne dybde og fremhæver deres farve. Velegnet til tegl og natursten.

Rensevæske  

Rensevæske - Fjernelse af fugeslør

Når fliserne er fuget, skal overskydende fugemasse vaskes af og fugeslør fjernes. Hvis flisene eller klinkerne stadig har lidt slør, kan de afrenses med "Alfix Rensevæske".

(OBS: Foretag først en prøve med væsken inden du går i gang. Nogle belægninger, bl.a. marmor og emaljer tåler ikke syre). 

grundrens  

Grundrens - Fjernelse af plejeprodukter og sæberester

Vil du fjerne tidligere anvendte rense- og plejemidler, fedt og sæberester, kan de fjernes med "Alfix Grundrens".

(OBS: Opløsningen må ikke tørre ind).

gulvglans  

Gulvglans - Regelmæssig pleje og vedligeholdelse

Ønsker du fliserne skal fremstå glansfulde, kan der påføres "Alfix Gulvglans". Ud over at give en skridsikker overflade, fremhæves også stærke farver og strukturer. Er ikke velegnet i våde områder og udendørs. Skulle du fortryde den glansfulde overfalde, kan "Alfix Grundrens" anvendes.

Marmor og keramikvask  

Marmor- og keramikvask - Velegnet til naturfliser

Har du fliseroverflader som f.eks. marmor eller granitkeramik anvendes "Alfix Marmor- og keramikvask" til den regelmæssige pleje og vedligeholdelse. Regelmæssig pleje vil forhindre, at der aflejres kalk på overfladen. Kan anvendes på alle keramiske overflader. 

Flise- og fugeforsegler  

Flise- og fugeforsegler

"Alfix Flise- og fugeforsegler" anvendes til inden- og udendørs beskyttelse af cementfuger og sugende overflader, som fliser, teglsten og sten. Flise- og fugeforsegleren bevarer udseendet og letter rengøringen på særligt udsatte områder f.eks. brusenicher og køkkenvægge.

(OBS: Foretag først en prøve på et mindre synligt sted, da nogle overflader er sarte overfor midlet. Glaserede overflader kan ikke imprægneres).

Aqua Mix Neutral seal  

Aqua Mix Neutral Imprægnering

Vandbaseret neutral imprægnering af høj kvalitet og med lang holdbarhed. "Aqua Mix Neutral Imprægnering" giver naturstenen stor modstandsdygtighed overfor olie såvel vandbårne forureninger, uden at stenens udseende forringes eller ændres.

Produktet er diffusionsåbent, og kan anvendes både inden- og udendørs.

Aqua Mix Dybde seal  

Aqua Mix Dybde Imprægnering

Patenteret dybde imprægnering kombineret med "wet look" effekt. Fremhæver farver og strukturer i natursten, og giver et mørkt fyldigt udseende uden at stenens overflade ændres. Anbefales især til slidte eller misligeholdte natursten, hvor farverne ønskes genskabt.

Produktet er diffusionsåbent, og kan anvendes både inden- og udendørs. 

afkalkning  

Aqua Mix Afkalkning

Rengøringsmiddel til kraftig afkalkning på syreresistente overflader, herunder granit og krramiskefliser. Anvendes også til borttagning af andre mineralaflejringer, saltudblomtsringer osv.